Finnesvømning

Finnesvømning er en disciplin under Dansk Sportsdykker Forbund. Det er oprindeligt en konkurrenceorienteret sportsgren, men den kan med fordel dyrkes af alle svømmere og dykkere i alle aldre, som et supplement til den almindelige svømme- og dykketræning, idet der fokuseres meget på svømmeteknik. Finnesvømning startede i Danmark for ca. 25 år siden, og har gennem årene markeret sig som en stærk nation i internationale konkurrencer.

Danmark har bl.a. haft en flerdobbelt verdens- og Europamester i Apparatsvømning ved herrerne, og en Europamester i Apparatsvømning ved damerne.

Finnesvømning kan dyrkes med både alm. svømmefinner og monofinner.  Ved svømning i overfladen anvendes yderligere en speciel snorkel “Pandesnorkel” der sidder foran ansigtet samt svømmebriller. Denne disciplin er den mest udbredte og lettest tilgængelige, da den kun kræver lidt udstyr, og kan dyrkes alle steder. På konkurrenceplan svømmes der i svømmehaller distancer fra 50m op til 1500m,

I Danmark afholdes der hvert år DM, hvor alle har mulighed for at stille op. Der konkurreres i mange aldersgrupper og disipliner,

Juniorlege

Juniorlege er en weekend hvor der dystes i 4 discipliner. Spurt (100m), Distance (300-600m), længde dyk (15-25 m) samt en forhindrings bane på 50m kaldet kølnerbane.

her er en 25 m spurt. Juniorlege